Hästlängtan

Senaste inläggen

Av Marianne - 13 juli 2011 23:28

Helt slut! Spenderat dagen på Gekås, herregud att det kan ta så mkt på krafterna  


Nu är alla djur, barn och sambo matade, vattnade, nattade...fortfarande besynnerligt "tomt" efter Pimpinella dock...men det går säkert bra för lilla tjejen. Värre då med Rednex här som fått hål på hornhinnan och måste få droppar i ögonen och stå inne när det är ljust.  

ANNONS
Av Marianne - 11 juli 2011 23:16

...är inte längre min  ...


Den där utflykten som Pimpinella var på för en tid sen var i själva verket en veterinärbesiktning. Den klarade hon med bravur tycker jag, nästan så jag ångrade mig ett slag...men idag var så Rebecka här och köpte Pimpinella av mig! Alla papper påskrivna, pengar överförda och då var det bara att hämta lilla hästen i hagen. Så nu har hon flyttat hemifrån, flugit ur boet, söta, bedårande och charmerande Pimpinella. Så konstigt det känns! Tomt, lite sorgligt men också skönt och jätteroligt! De verkade vara som gjorda för varandra Rebecka och Pimpinella, märktes redan då hon var här och tittade. Och då känns det ju helt rätt! Jag känner mig jätteglad och förvissad om att hon kommer att få det jättebra hos Rebecka och det känns skönt att någon kan ge henne all tid hon behöver och förhoppningsvis ha stooor glädje av henne. Nu kan jag fokusera mig ännu mer på Belladonna och de andra såklart som är kvar här hemma! Men Pimpinella kommer ändå alltid att ha en liten plats i mitt hjärta, så är det väl när man fått vara med sen födseln, sen är hon ju självklart också lite speciell, prinsessan på ärten, en juvel, oslipad diamant,en sockerbit ja smeknamnen har varit många...  


Bildbomb...

                                        

ANNONS
Av Marianne - 10 juli 2011 13:27

Siv som alltså är en Pekinganka, modell större än de andra har tagit kommandot över sitt följe och då det blev ytterst slabbigt i stallet ,där de först fick husera, de badade och försökte simma i de små vattenkaren jag ställde ut...så beslöt vi att tidigare än planerat helt enkelt ta ner dem till dammen och släppa ut dem där!


Det vart succé! De vankade omedelbart ner till vattnet, kastade sig i och såg ut som det var det allra självklaraste att bosätta sig här! Nu har det gått ett par dagar och var gång man knallar dit med lite mat så ligger de där och simmar och pillar och äter i vattenkanten, hur bedårande som helst. Nu lär det bli många fler grillkvällar och fikapauser vid vårt lilla vattendrag. Att några små fåglar kan skapa sån trivsel. Så lugnt och skönt, rogivande, en riktig oas bara några meter från huset! Jag är sååå nöjd! Nu är det bara getterna som är ytterst missnöjda då de blivit inspärrade i stallet under tiden som ankorna gör sig hemmastadda. Får se när Folke kommer lös om det blir ankor flaxandes åt alla håll eller om de kan ta det med ro.


Siv i stallet!

  En vacker anka med lite mer färg!   Äntligen vatten att simma i!        

Av Marianne - 6 juli 2011 11:56

Har varit på "antmanna"och införskaffat maat till alla och envar. Eftersom det blidde ytterligare ankinflyttning här igår kväll, tre ällingar till, dock nästan stora med fjädrar och allt och en vuxen hane eftersom han var vän med Siv. Siv som liksom bara var tvungen att komma med hem...då Valles hundbur ändock var tom och med i bilen och Lukas absolut tyckte vi skulle ha en överraskning med hem till pappa...och Siv skall tydligen så småningom lägga de mest fantastiskt goda äggen till alla sockerkakorna jag inte kommer att ha tid att baka. Jag skall fota de nya och självklar Siv så smånigom, fiina är de!

Så foder inköp innefatade plötsligt fågelfoder i alla sorter, startfoder, tillväxtfoder, allfoder...sen vart det lite fårpellets till getterna, grismat, kattmat och seniormat till Velevanten och föl och avelsfoder till Solidago och Romera och lite "vanligt" foder till hästar, höns, ankor, gris och getter typ havre och krossat korn.

Och så toppade jag det hela med en säck grovbetong - lär dock vara svårsmält!

Puh!


Nu skall jag ut och hämta hem lite hästar, förmodar att de står och dåsar ibland träden i värmen och försöker freda sig mot diverse flygfän.

 

Av Marianne - 4 juli 2011 08:37

Så har de anlänt! Annika i Istorp ringde igår angående 4 ällingar som behövde flytta! Var ju och kikade på alla hennes fjäderfän för en tid sen då jag bestämt att skaffa livs levande badankor, mignon-ankor. Då hade hon alldeles nykläckta sådana under en värmelampa, alltså nåt sötare har jag då aldrig sett!!! Nu var det dags att släppa in dem till de vuxna ankorna men se de föll inte dem i smaken så de små stackarna blidde hackade på. Meningen var förstås att jag skulle köpa ankor när de blivit lite större....men samtidigt vet jag att jag lovade mig själv för länge sen att bara ta mig an djur som är små. Mycket enklare att forma dem då och så vet man vad som har hänt och har sig själv att skylla om nåt går snett. Så ödet lade tingen till rätta och jag for iväg på studs och inhämtade fyra nya kamrater, 3-4 veckor gamla, bedåååårande, sööööta, ljuuuvliga, mjuuuka, goa...se själva!

         

Av Marianne - 1 juli 2011 09:48

Idag bär det av till Stigs kakel, det lär vara rea där och vi skall ha kakel och klinkers till duschrummet! Jag är helt inställd på att superfynda och bara hugga det kakel och klinkers som jag fastnar för så får vi se hur det blir! Magnus kanske får en chock då han jobbar och alltså ej får vara med och välja, hi hi   


Först skall jag bara ta en sväng bort till hästarna, de går allra längst bort på bete nu och verkar ha det toppen. Tooomt här hemma dock, inte en pålle inom synhåll!!!

Jag har redan abstinens trots att gårdagen bjöd på träning i horsemanshipanda både förmiddag och kväll. Duktiga var de som tränade! Och den lille spjuvern till Islandshäst som fick avsluta gårdagen han är en riktig liten klurig en, lyckas dupera sin matte och hitta på subtila små tricks för att få sin egen vilja att råda, en så kallad "Left brain introvert" om man skall dömma efter Parellis horsenalities! Underbar!!


Underbar är även fadern till Belladonna och Pimpinella! Kunde inte låta bli att sno dessa fantastiska bilder på Tendencioso IV, mmmmm...

    

Och här en bild, om än inte lika fin, från i våras på två av hans döttrar!  

Av Marianne - 29 juni 2011 12:58

Huh, mkt att tänka på har det varit det sista...Så har jag varit lite modig också, dragit ut en hel visdomstand samt rotfyllt en annan. Jag som knappt varit hos tandläkare sen jag varit liten, haft typ 2 hål, så det var lite pirrigt!! Men det var ju verkligen smärtfritt och smidigt får jag säga. Nu ryker ytterligare lite visdom till hösten.


Pimpinella vart på utflykt igår och skötte sig sååå exemplariskt!!! Jag är riktigt stolt över henne, känner mig som värsta hönsmamman, min lilla prinsessa har blivit så stor och duktig, åkt transport alldels själv utan ett ljud. Lugn och väluppfostrad, ja stolt var ordet!   

Vad det var för utflykt, nja det får jag berätta mer om senare...


Såhär såg hon ut lilla Pimpinella första gången hon skulle ut och åka som litet föl med sin mamma på ombetäckning hos Stuteri Pepino PRE


Samlar in offerter på nya stalldörrar, mina går knappt att stänga längre, men ack vad allt skall kosta. Det snurrar i huvudet, kan man fixa de gamla? Skall man ha delbara dörrar eller inte? Trösklar, foder, handtag..har jag mätt rätt? Jag är URDÅLIG på att mäta, det blir alltid ett par cm fel!!


Fick äntligen tag på Trailerimport, funderar även över att byta in min transport och skaffa en ny beroende på mellanskillnaden. Det visade sig hamna på 45-50 000 kr emellan, mkt tycker jag nog. Min transport är ju nästan som ny och jag gillar den så, en Ifor Williams - 06, tänk att fem år känns så kort med vissa saker. Hmm får fundera ett tag till.


Velevanten är lite knackig till och från, hade hovslagare här för det kändes som han var öm i fötterna, men se det var han inte...möjligtvis för hög belastning på trakterna fram då de lätt blir understuckna, vilket alltid varit ett dilemma, så lite annorlunda skor nästa gång. Ha så gick två dagar sen tappade han såklart ena skon och nu är hovslagaren sjuk...får ringa Kjell, min gamla hovis. Funderar över hur jag skall ställa mig till min Velevante, varenda gång jag kommer igång och vill satsa lite till så är det det ena eller andra. Kanske skall vi luta oss tillbaka han och jag, ta dagarna som de kommer och vara nöjda med vår insats, han är trots allt 20... men ändå så fin och fräsch och jag hade velat ta Parellis Level 3/4 med honom...


För en stund sen var ett par här för att titta på lille Solidago, tjejen var ute efter ett hingstföl efter just Razonado,vilket man ju kan förstå. Jättetrevlig tjej! Och plötsligt ställs jag inför beslutet sälja eller inte...hon hade såklart tittat på fler men ändå, tänk om någon plötsligt vill köpa honom. Han är så go den där lille killen, nånstans inom mig plingar en klocka att kanske jag ångrar mig om jag säljer honom, men tanken var förstås att sälja. Man hinner inte med för många hästar, går ju an när de är små men vips så är de 3-4 år och skall ridas och hållas igång...snurrar lite i huvudet!


Så planerar vi att äntligen bygga ett riktigt dusch och bastu utrymme! Så jag kikar på kakel, klinkers, blandare, duschmunstycken, duschväggar, bastu varianter, våtrumsbelysning,krokar, "tvålhyllor" osv, you name it, det finns så mkt att välja på, massa små beslut...


Ankor på ingående, vi har varit i Horred och kikat på diverse fjäderfän jag och Lukas och jag har verkligen fattat det beslutet iallafall, att skaffa ankor! Bedårande små söta mignonankor blir det, fler än vad jag tänkt från början, de kommer att göra underverk med våra två halvt igenvuxna naturdammar är jag helt övertygad om! Men så fanns där även svenska gulankor....de var vääldigt fiiina tyckte jag...kanske man kan ha såna oxå?!!

Och Lukas, han vill ha en kanin. En svart! Kanin eller inte, det är väl min sak att besluta det med kan jag tänka!

Av Marianne - 19 juni 2011 11:01

..min Belladonna! Och jag är så lycklig! Hitills motsvarar hon alla mina förväntningar och mer därtill! Så tjusig och svart, jag tycker hon är jättevacker. I temperamentet precis vad jag önskat mig, cool, trygg och orädd men rolig och "stoig". Här går det minsann inte att bara bli arg och säga till henne då får man bara en förnärmad uppsyn och en mkt suuur Belladonna på halsen, nej det blir till att stryka medhårs och behålla leklusten och då är hon en riktig partner! Men jisses så stor hon har blivit, ståtlig, vad fort tiden går. Har inlett övningar att ha henne vid hand vid sidan av Velevanten, vi lyckades både skritta, trav, galoppera, göra halt och svänga runt tunnor, kliva över en bom i paddocken och sen ta en liten sväng runt här hemmavid. Velevanten agerade seriös läromästare, grinade illa och sa ifrån när unga tjejen glädjepep och ville galoppera mera och skutta till! Några gånger till sen bär det av ut på lite skogsrundor hade jag tänkt mig. Här en liten film från augusti,september tror jag, en helt vanlig dag med lite miljö och relationsträning med Belladonna som då var så liten...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se